Инфлацията е изключително висока във всички страни. Държавата трябва да търси

...
Инфлацията е изключително висока във всички страни. Държавата трябва да търси
Коментари Харесай

Пеканов: Съдебната реформа и антикорупционните мерки са сред най-важните стъпки


Инфлацията е извънредно висока във всички страни. Държавата би трябвало да търси механизми и всички вероятни способи, с цел да се задържат цените ". Това съобщи в ефира на Нова тв служебният министър по управление на европейските средства .

" Държавата има механизми, и в диалози с разнообразни компании, може да се договорят нещата с най-болната тематика за газа. Сега е тежко, през зимата ще стане още по-тежко. Ще има съответен резултат от вчерашната среща, само че все още нищо не се знае. Аз персонално не присъствах на нея.  Държавата към този момент пое един ангажимент, ще забележим ", това сподели той във връзка вчерашната среща на президента с ръководителите на Лукойл.

" За България и за служебния кабинет не престават да бъдат приоритет всички процеси на по-тясно съдействие и интеграция с всички европейски процеси - участието ни в Шенген, участието ни в Еврозоната, участието ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Имаме да осъществим много работа, с цел да се случи всичко това дейно. Това допуска сериозна координациона работа ".

" В момента цената на електричеството се определя от най-скъпия източник, т.е. газта. В този смисъл Европа би трябвало да има решение и по общите доставки на газ. Ако Европа се контракти за обща цена на газа, няма да има потребност да сме подвластни от Газпром ", добави Пеканов.

" Това не е рецесия, която е единствено тук, в цяла Европа са съществено обезпокоени, всички държавни управления са сложени под напрежение-такава ще е зимата в България и би трябвало да бъдем честни с жителите и да създадем всичко, с цел да осигурим естествена зима ", съобщи още той.

" Разбира се в политическата акция всички пазят личната си политика. За мен България би трябвало да работи по повишението на приходите и считам, че постоянното правитеслвто действаше добре по този проблем. Бюджетът за тази година е признат, за идната година е рано. Служебният кабинет няма да предлага политика нито за понижаване, нито за увеличение на доходите-това е работа на постоянен кабинет ", счита служебният министър.

" Апелирам националните предтавители, когато влязат в Народното събрание, да осъществят служебните планове, които започнахме, и да извърнат съществено внимание по тематиките за правосъдната промяна и корупцията в страната ".

Той добави още: " Съдебната промяна и антикорупционните ограничения са измежду най-важните стъпки, които България би трябвало да предприеме, с цел да бъде по-силна и обективна страна и да има по-ефективна стопанска система. Проведохме среща със службите на Европейската комисия, в която министърът на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо показа напредъка по законопроектите, касаещи върховенството на закона в България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР